Zomernoten

Zomernoten logo

Houthalen-Helchteren presenteert ZOMERNOTEN
zondag 13/08/2023 – Mijnwerkersplein 

ZOMERNOTEN ZET EXTRA IN OP TOEGANKELIJKHEID

Je favoriete band live op een podium zien spelen, is de max! Omdat dit ook mogelijk moet zijn voor personen met een beperking, zet Zomernoten dit jaar extra in op vlak van toegankelijkheid.

Bereikbaarheid

Het Mijnwerkersplein is bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. De weg ernaartoe is volledig verhard en geschikt voor rolstoelgebruikers. Op de stroken zonder verharding worden oprijplaten gelegd.

Voorbehouden parkeerzone

Heb je een parkeerkaart voor personen met een handicap? Dan kan je gebruik maken van de voorbehouden parkeerzone in de onmiddellijke omgeving van het Mijnwerkersplein.

Toegang enkel via een van de controleposten en op vertoon van een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap. 
Bekijk hier de plattegrond.

Voorbehouden zone podium

We voorzien een zone aan de voorzijde van het podium speciaal voor rolstoelgebruikers. Er is plaats voor maximum 2 begeleiders per rolstoelgebruiker. Voor hen voorzien we in deze zone een zitplaats.

Maar ...

Geen rolstoel, wel slecht te been? Dan is er helaas geen plaats voor jou in de voorbehouden zone. Je kan wel terecht op het gezellige terras van de horecastanden op het Mijnwerkersplein.

Aangepaste toiletten

In de onmiddellijke omgeving van de zone voor rolstoelgebruikers voorzien we een aangepast toilet. Ook in de sanitaire zone ter hoogte van de fietsparking staat een aangepaste unit voor rolstoelgebruikers.

Inter-assistentie

Tijdens Zomernoten zijn er Inter-assistenten aanwezig die bijspringen waar nodig: begeleiding naar de ingang, de uitgang, naar het toilet, … Maar ook de crew van Zomernoten in de INFO-tent is op elk moment aanspreekbaar.

Assistentiehonden

Assistentiehonden met een attest zijn welkom op Zomernoten. Andere honden niet. Het attest moet je voor het betreden van het Mijnwerkersplein voorleggen aan de Inter-medewerker.

Vragen?

Tel. 011 49 20 00 – evenementen@houthalen-helchteren.be